Roti massala kip

    Roti massala kip

    11keer bewaard


    2 personen hebben dit gemaakt

    Als men aan de Surinaamse keuken denkt, denkt men snel aan roti massala kip. Het leukste en lekkerste aan dit gerecht is het feit dat je dit met de handen mag eten. Dit recept is voor 6 tot 8 personen

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten

    • 8 rotivellen (Bij de betere toko te verkrijgen en bij de AH)
    • 16 middel aardappelen
    • 8 kippenbouten of 16 drumsticks
    • 1.5 kg kouseband (Bij de toko.) of sperziebonen
    • 8 hardgekookte eieren
    • 2 uien
    • 5 knoflooktenen
    • 1,5 EL Hindoestaanse massala (toko en soms bij de AH)
    • 4 Maggi-blokjes
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 1 Madame Jeanette (of 2 verse chili pepers)
    • zout & peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Snij de uien en hak de knoflook fijn. Bak deze kort aan met wat zonnebloemolie en een klein beetje massala. Haal de ui met knoflook even uit de pan.
    2. Snij nu de kippenpoten los van het dijbeen. Je kunt ook het dijbeen in twee stukken hakken. Gewoon willekeurige stukken kip ook prima
    3. Bak de kip met een klein beetje zonnebloemolie en massala. Flink wat zout en peper toevoegen.
    4. De kip hoeft niet gaar te bakken, alleen het vlees laten dichtschroeien en krokant bakken. Ondertussen maak je de aardappelen schoon en snij je deze in 4 stukken.
    5. Na zo’n 5 minuutjes bakken, gooi je de uien, knoflook met de madame Jeanette en de tomatenpuree bij de kip. Roer goed door. Voeg de rauwe aardappelen toe. Roer weer goed door.
    6. Vervolgens voeg je water toe aan het geheel. De kip + aardappels moeten niet onder water komen te staan! Voeg nu maggiblokjes toe en breng het aan de kook.
    7. Het madame Jeanette pepertje laat je heel. Op den duur wordt de saus pittiger (blijf dus regelmatig proeven). Zodra je vindt dat het pittig genoeg is, haal je de madame Jeanette eruit.
    8. Laat dit geheel minstens 1,5 uur heel zachtjes sudderen. Regelmatig even roeren en proeven. Je moet een flinke kerrie-smaak proeven. Is die nog niet aanwezig? Opnieuw wat massala toevoegen.
    9. Ondertussen het voorbereiden van de kousenband. Kousenband zie ik als sperziebonen. Maak ze dan ook op dezelfde manier schoon en snij ze in stukjes. Hoe groot of hoe klein je wil.
    10. De kousenband kook je eerst even beetgaar.
    11. Ondertussen pel je de hardgekookte eieren en zet je een koekenpan op het vuur. Doe een klontje boter in de pan en voeg de eieren toe. Bak de gekookte eieren zo’n 5 minuutjes op hoog vuur. Blijf regelmatig de eieren omdraaien zodat ze enigszins gelijkmatig krokant bakken.
    12. Proef nog even en voeg eventueel zout & peper toe. Controleer of de aardappel gaar is.
    13. Doe de kousenband door de kip met aardappel en laat het geheel nog 10 minuten door sudderen. Als je de saus te dun vind kun je deze wat binden met bloem
    14. Alles is nu klaar. Maak nu de roti’s even warm in de magnetron. Leg de roti op je bord en schep de kip, aardappelen met saus, kousenband en het ei op.
    15. Geen bestek. Maar hoe eet je de roti dan? Dat is niet moeilijk, je scheurt telkens een stukje van de pannenkoek af en dat stukje gebruik je om een stukje aardappel bijvoorbeeld mee op te eten.

    Tip

    Roti is bij ons een gerecht dat vaak word gegeten. Op de vraag wat eten we morgen is bijna altijd het antwoord ROTI

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Super lekker, Ik heb me even weer in SU gewaand, lekker op een luie zondagmiddag! - 20 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren