Blanke stoofpeertjes met steranijs

    2 uur 15 minuten

    Een bijzondere twist op de traditionele stoofpeertjes, deze peren worden gestoofd in Hugo (of zoete witte wijn) met steranijs en gember. Je serveert de peertjes met de ingekookte siroop. Lekker als bijgerecht, tussengerecht of nagerecht!

    Helfrich

    Noord-Brabant, Nederland
    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 stevige stoofperen
    • 1 fles Hugo, of zoete witte wijn
    • 8 stuks steranijs
    • klein stukje geschilde gember
    • 200 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Schil de peren, maar laat ze heel, met het steeltje er nog aan. Zet ze rechtop in een grote pan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Vul aan met water, tot de peertjes net onder staan. Breng aan de kook en laat 50 minuten zachtjes koken.
    2. Haal de peertjes uit de pan en laat ze afkoelen. Breng de pan met vocht weer aan de kook en laat inkoken tot een siroop (ongeveer een uurtje).
    3. Serveer de peertjes op een bord of in een glas, met een steranijs erbij en wat van de siroop eroverheen gegoten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties