Pizzataart met salami

    Pizzataart met salami

    1keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekkere hartige taart gemaakt met pizzadeeg en gevuld met salami, gehakt, wortel en champignons.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 uien, gesnipperd
    • 100 gr winterpeen
    • 1 bakje (250 gr) champignons, in plakjes
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 200 gr gesneden salami
    • 1 kilo rundergehakt
    • 2 eieren
    • 1 blikje (70 gr) tomatenpuree
    • 40 gr paneermeel
    • 1 eetlepel goulashkruiden
    • 1/2 eetlepel zout
    • 2 theelepels tijm
    • 5 takjes peterselie
    • 1 pak (450 gr) mix voor pizzabodem
    • 1 eetlepel olie (om in te vetten)
    • 1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
    • Verder nodig
    • 1 springvorm van 24 cm in doorsnee
    • keukenpapier
    • appelboor

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de springvorm in met olie en bestuif met bloem.
    2. Snij de ui, wortel en champignons in kleine stukjes. Bak dit vervolgens 4 minuten in olie tot het vocht verdampt is uit de champignons. Voeg vervolgens 75 gr in stukjes gesneden salami toe en schep dit door het groentenmengsel.
    3. Meng het gehakt met het gebakken groentenmengsel, de eieren, tomatenpuree, paneermeel, goulashkruiden, zout, tijm en in stukjes geknipte peterselie.
    4. Maak het deeg in een kom door het pak pizzadeeg te vermengen met 2 eetlepels olie en 250 ml water.
    5. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol 2/3 van het deeg uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnee. Bedek de springvorm met deze deeglap tot net over de rand.
    6. Leg de overgebleven salami op de deegbodem en druk het ook tegen de wanden. Schep het gehaktmengsel in de springvorm en druk goed aan.
    7. Rol het overgebleven deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
    8. Leg de deeglap op de gehaktvulling. Druk de rand met de vingers in tot er een golfjespatroon ontstaat. Prik met een appelboor 5 gaten in het deeg en bestrijk het deeg met de rest van de olie.
    9. Bak de taart daarna in 1 1/2 uur gaar op 200°C (baktijd is afhankelijk van de oven, dus houdt het gerecht in de gaten. De taart kan eventueel worden afgedekt met aluminiumfolie om aanbranden te voorkomen). Laat het na afloop 10 minuten staan alvorens de taart aan te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren