Pasta met pittige worst en broccoli

    Pasta met pittige worst en broccoli

    3keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een supereenvoudig pastarecept waarbij je het vlees van je favoriete pittige varkenssaucijsjes gebruikt en als groente broccoli (of bimi) neemt. Heerlijk, snel en makkelijk!

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 250 gram pittige varkensworst (bijv. Catelaanse saucijs)
    • 200 gram pasta (bijvoorbeeld schelpjes of Orecchiette)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 broccoli, in kleine roosjes (bimi is ook lekker!)
    • 2 teentjes knoflook
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
    • 1 kuipje geconcentreerde bouillon (bijv. Knorr bouillonketeltje), naar smaak
    • Flinke handvol parmezaanse kaas, om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar een kopje van het kookwater.
    2. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Haal het vlees van de worst uit de velletjes en bak dit rul en bruin in de hete pan. Haal uit de pan en hou apart.
    3. Doe 2 eetlepels olie in de pan waar je de worst in gebakken hebt en voeg de broccoli toe. Breng op smaak met zout en peper. Roerbak 5 minuten tot de broccoli nog net een beetje knapperig is. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee.
    4. Voeg de apart gehouden worst toe, de tijmblaadjes, de bouillon (de helft van het kuipje kan al wel genoeg zijn) en wat van het kookvocht van de pasta. Proef en breng eventueel nog op smaak met wat peper.
    5. Bestrooi met Parmezaanse kaas en dien op. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren