Thaise bloemkoolcurry

    Thaise bloemkoolcurry

    4keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze Thaise bloemkoolcurry bijvoorbeeld met bruine basmatirijst. Dit is één van mijn lekkerste receptjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 a 2 pakken vegetarische roerbakreepjes (optioneel)
    • 4 a 6 hardgekookte eieren
    • 1 bloemkool, in roosjes
    • 1 stronk broccoli, in roosjes en de stronk in stukjes
    • 1 rode ui, grof gesnipperd
    • 1 a 2 flinke tenen knoflook, gehakt
    • blikje kokosmelk (of eventueel 1/4 blok santen)
    • ca 1/3 tot 1/2 pot groene Thaise currypasta
    • beetje zeezout naar smaak
    • versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • kokosboter of olie, om in te bakken
    • bruine basmatirijst of witte rijst voor 4 personen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de eieren hard in een pannetje met kokend water. Kook ook de rijst beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Bak de vegetarische roerbakreepjes (als je deze gebruikt) kort op hoog vuur in kokosboter of olie. Bak de stukjes ui en knoflook mee.
    3. Kook ondertussen de broccoli en bloemkool ong. 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
    4. Voeg de currypasta toe aan de wok met de Quorn, ui en knoflook en schep goed om. Voeg na 2 minuten bakken de kokosmelk (of santen met 50 ml water) toe. Goed roeren.
    5. Voeg de stukjes broccoli en bloemkool toe. Breng op smaak met zout en peper.
    6. Pel de eieren. Je kunt ze heel bij het gerecht geven of in stukjes toevoegen aan de curry.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren