Herderssalade

    Herderssalade

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekkere, frisse salade om het hele jaar door als bijgerecht te serveren. Soms vervang ik de kaas door komkommer voor een lichter effect.

    grootmoeder Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 krop sla, gewassen
    • 1 grote ui, in dunne ringen
    • 1 groene paprika, in dunne reepjes
    • 10 gevulde olijven met paprika
    • 250 gr belegen kaas, in blokjes
    • 2 tomaten
    • Voor de dressing
    • 5 eetlepels olie
    • 3 eetlepels azijn
    • zwarte peper en eventueel zout
    • een beetje verse of gedroogde basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 15min in de koelkast  ›  Klaar in:30min 

    1. Was en droog de sla en breek in stukken. Snij de ui en paprika in dunne repen of ringen. Snij de olijven doormidden. Snij de tomaten in stukjes en de kaas in blokjes.
    2. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, zout en basilicum. Meng alle ingrediënten door elkaar en meng de dressing erdoor. Zet de salade 15 minuten afgedekt in de koelkast. Daarna nog even omscheppen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren