Oma's hete bliksem

    Oma's hete bliksem

    1keer bewaard
    1uur


    19 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze hete bliksem stamppot met een verse braadworst of bloedworst. Dan is het gerecht helemaal af.

    grootmoeder Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr zoete appels of stoofperen
    • 500 gr zure appels
    • 3 hele kruidnagels
    • snufje zout
    • 200 gr mager spek
    • 250 gr boter
    • 2 kilo aardappelen, geschild en in stukken gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De zoete appels of peren en het spek met een snufje zout en de kruidnagels 20 minuten laten koken in een pan met een weinig water. Houd in de gaten dat de pan niet droog kookt.
    2. Daarna de in stukken gesneden aardappel en zure appel toevoegen. Laat dit alles 30 minuten koken. Niet laten droogkoken.
    3. Het spek en de kruidnagel uit de pan halen en stampen met de boter. Spek in stukjes snijden en weer aan het gerecht toevoegen. Het gerecht eventueel verder op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren