Jachtschotel van vleesrestjes

    Jachtschotel van vleesrestjes

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heb je een kliekje gehakt of stoofvlees over? Maak er een jachtschotel van. Dat is genieten!

    grootmoeder Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr uien
    • 100 gr vleesrestjes
    • 1 zure appel
    • 25 gr boter
    • 200 ml bouillon
    • gemalen nootmuskaat
    • versgemalen peper
    • 250 gr aardappels
    • paneermeel
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snij de uien, vleesrestjes en appel in kleine stukjes. Bak de uien goudbruin en voeg daarna het vlees, appel, bouillon, kruidnagels en aardappel toe. Laat dit 20 minuten zachtjes stoven.
    3. Giet de bouillon af, maar bewaar dit vocht. Stamp alles in de pan fijn en voeg als het te droog is een beetje van de bouillon toe.
    4. Vet een ovenschaal in met boter en voeg de stamppot toe. Maak de bovenkant glad. Strooi er paneermeel over en leg er een paar klontjes boter op.
    5. Zet de ovenschotel ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur daarna tot 175°C en laat nog zo'n 10 - 15 minuten doorwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    jackie12345
    0

    Dit menu lijkt me meer geschikt voor 1 persoon dan voor vier personen. - 22 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren