Bruine bonensalade met ham en appel

    Bruine bonensalade met ham en appel

    1keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze bruine bonensalade is een lekker en eenvoudig bijgerecht om bijvoorbeeld bij een kipgerecht te serveren. De salade smaakt ook heel lekker met bruin geroosterd brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pot bruine bonen (ong 700 gr)
    • 2 groene paprika's
    • 200 gr gegrileerde achterham (in 4 plakken)
    • 4 takjes peterselie
    • 1 citroen
    • 1 sjalotje
    • 150 ml yoghurt
    • 2 theelepels grove mosterd
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 (rode) appels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een zeef de bonen afspoelen. Paprika in smalle repen snijden en halveren. Ham in smalle repen snijden.
    2. In verschillende kopjes de peterselie fijn knippen, de citroen uitpersen en een sjalotje fijn raspen. Maak een sausje van 3/4 van de peterselie, de yoghurt, het sjalotje, 2 eetlepels citroensap, mosterd, zout en peper. Roer tot een sausje.
    3. Van de appels de klokhuizen verwijderen en daarna de appel in blokjes snijden.
    4. In een schaal doen: bonen, paprika, ham en appel. Goed door elkaar mengen. Dan het sausje erover scheppen en de rest van de peterselie erover strooien. Lekker met bruin brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren