Karbonade met appel uit de oven

    Karbonade met appel uit de oven

    2keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijke ovenschotel van karbonades met appel en ui in een appelcider-roomsausje. Serveer met gebakken aardappels en een salade of boontjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote uien, in ringen
    • 2 Elstar appels (of een andere stevige appel), in schijven
    • 4 ribkarbonades
    • peper en zout, naar smaak
    • kaneelpoeder
    • 50 gr boter
    • 1 theelepel tijm
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 200 ml appelcider of appelsap
    • 200 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een ovenschotel klaar.
    2. Boor de appels uit en snij ze in schijven. Snij de ui in ringen.
    3. Kruid de karbonades met zout en peper. Doe de boter in een koekenpan en braad de karbonades rondom bruin, maar ze hoeven niet vanbinnen gaar te zijn. Haal de karbonades uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Bak nu de appelschijven en uienringen in hetzelfde bakvet en verdeel dit over de karbonades in de ovenschaal. Strooi de tijm erover en eventueel nog wat zwarte peper.
    4. Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe aan het bakvet in dezelfde koekenpan en giet het appelsap of de cider erbij. Laat een paar minuten inkoken en voeg dan de room toe. Goed roeren en daarna in de ovenschaal schenken. Het vlees in ongeveer 35 minuten gaar stoven in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren