Roerbakschotel met broccoli en spekjes

    Roerbakschotel met broccoli en spekjes

    2keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke combinatie van verschillende ingrediënten waardoor de broccoli, waar wij wel een klein beetje op uitgekeken waren, ineens heeeeel erg lekker smaakt. De roerbakschotel wordt gemaakt met broccoli, spek, knoflook, sjalotjes, gember, kerrie en noten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 sjalotjes
    • 2 teentjes knoflook
    • magere spekreepjes, naar wens
    • kerriepoeder
    • 1 stronk broccoli, in roosjes, 5 minuten voorgekookt
    • 1 bolletje stemgember in stukjes gesneden
    • 50 gr crème fraîche
    • ca 10 walnoten/pistachenoten (niet te veel)
    • 150 gram champigonons

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de broccoli even 5 minuten voor.
    2. Smelt boter in de pan en roerbak de knoflook en sjalotjes kort, fruit daarna de champignons mee en doe de gemberbolletjes evt. met wat gembersiroop erbij.
    3. Voeg wat kerriepoeder toe en de crème fraîche en voeg de voorgekookte broccoli toe.
    4. Doe de walnoten en /of pistachenoten erbij en laat deze heel even meebakken.

    Serveertip

    Serveren met gebakken aardappeltjes en een stukje vlees of zalm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren