Wit boerenbrood

    Wit boerenbrood

    6keer bewaard
    2uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Lekker ambachtelijk wit boerenbrood.

    ChefKevin Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 witbrood

    • 400 gr bloem
    • 210 ml water
    • 10 gr gist
    • 6,4 gr zout
    • 6 gr olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1uur15min rusten  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Doe de ingrediënten in de kneedmachine in de volgorde aangegeven door de fabrikant. Laat het deeg gedurende een 8 à 10 minuten kneden in de kneedmachine. Na het kneden moet men een mooi glad deeg bekomen. Temperatuur van het deeg: 24 à 26 °C.
    2. Laat het deeg rijzen gedurende 20 minuten. Weeg de deegstukken af en bol ze op.
    3. Laat ze gedurende 10 à 15 minuten rusten en bol ze op of maak ze lang naargelang het eindproduct.
    4. Laat het deeg rusten gedurende ongeveer 45 minuten. Bak ze af met stoom gedurende 40 à 45 minuten op 220 °C.

    Tip

    Zorg ervoor dat het deeg altijd is afgedekt om verkorsting te voorkomen. Gedurende de na-rijs is het aan te raden om de deeg te laten rijzen onder plasticfolie, of op een vochtige plaats. Respecteer de rijstijden en de baktijd. Deze zijn noodzakelijk om een goede korst te krijgen en een goede smaak. Het gebruik van olijfolie zal de smaak en de houdbaarheid ten goede komen. Wanneer we brood maken in broodplaten mag men aan het deeg iets meer water aan toevoegen. Insnijden van deeg mag en zal luchtbellen voorkomen tijdens het bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren