Porcini-wortelsoep

    Porcini-wortelsoep

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Porcini is eekhoorntjesbrood en daar kan je een lekkere soep mee maken, met worteltjes bijvoorbeeld!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
    • 250 ml warm water
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel boter
    • 1 wortel, in dunne schijfjes
    • 1 rode ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 250 gr wilde paddenstoelen (vers), in plakjes
    • 1,2 liter groentebouillon
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 150 ml crème fraîche
    • zout, naar smaak
    • 1 verse rode chilipeper, zonder zaadjes en in stukjes
    • takjes verse tijm, ter garnering
    • fruitjes (gebakken uitjes), ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Week de porcini paddenstoelen ongeveer een half uur in 250 ml warm water. Knijp er daarna zoveel mogelijk vocht uit en bewaar het vocht. Hak de porcini fijn.
    2. Verhit de boter en olie in een soep- of braadpan en bak de stukjes wortel, rode ui, knoflook en rode peper ongeveer 5 minuten. Voeg nu de plakjes verse paddenstoelen toe en bak een paar minuten mee. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de stukjes geweekte porcini, het weekvocht, tijm en zout en peper toe. Laat de soep 30 minuten zachtjes opstaan. Roer af en toe door de soep.
    3. Je kunt ervoor kiezen 3/4 van de soep te pureren met een staafmixer of in een blender/keukenmachine, maar ik laat de soep zoals hij is. Roer de crème fraîche door de soep en voeg eventueel nog een scheutje water toe om de soep dunner te maken. Breng als laatste de soep op smaak met zout, peper, tijm en fruitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren