Wintersalade met quinoa en kumquat

    Wintersalade met quinoa en kumquat

    11keer bewaard
    30min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Peer, waterkers en komkommer vermengd met quinoa, gegarneerd met stukjes kumquat in een dressing van olijfolie, koriander en citroensap. Als u geen kumquats kunt vinden, gebruik dan clementines.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gr quinoa, afgespoeld
    • 350 ml water
    • 2 kumquats, pitjes verwijderd en gehakt
    • een handje verse koriander, fijngesneden
    • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 2 1/2 eetlepel citroensap
    • 1/2 theelepel kosjer zout
    • 1 harde peer, geschild, geboord en in stukjes
    • 1 komkommer, geschild, zaad verwijderd en in stukjes
    • 75 gr waterkers, schoongemaakt en grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een middelgrote sauspan quinoa en water aan de kook brengen en op een laag vuur in ong. 12 minuten onder frequent roeren gaar laten sudderen. Afgieten en volledig laten afkoelen.
    2. In een kommetje kumquats, koriander, olijfolie, citroensap en zout vermengen en 5 minuten laten intrekken.
    3. In een grote kom quinoa, peer en komkommer vermengen. De dressing erover schenken en goed omscheppen. Waterkers toevoegen, nogmaals omscheppen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren