Pastasalade met kip en cashewnoten

    (161)

    Een zomerse pastasalade met kip die perfect is voor een picknick of een barbecue in de tuin. Het heeft een licht zoete, romige dressing en de salade zit vol met kip, cashewnoten en knapperige groenten. Neem restjes mee voor je lunch de volgende dag!


    162 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 175 gr pastaschelpjes
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 300 gr mayonaise of slasaus
    • 2 theelepels citroensap
    • 1 eetlepel azijn
    • 1 snufje zout
    • 8 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 1 kleine groene paprika, in stukjes
    • 1 ui, in stukjes
    • 3 kipfilets, gekookt en in stukjes gesneden
    • 120 gr cashewnoten, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng een grote pan met lichtjes gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook de pasta in 8 tot 10 minuten beetgaar (al dente); laat uitlekken en spoel af met koud water.
    2. Meng in een grote kom de donkerbruine basterdsuiker, mayonaise, citroensap, azijn en het zout. Schep deze dressing door de gekookte pasta, selderij, groene paprika, ui en gekookte stukjes kip. Zet in de koelkast tot je klaar bent om te serveren. Meng tenslotte de cashewnoten er vlak voor het opdienen door.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (161)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties