Pastasalade met kip, olijven en rode paprika

    Pastasalade met kip, olijven en rode paprika

    1keer bewaard
    2uur25min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Een mooie zomerse pastasalade die je kan opdienen als lichte maaltijd of kunt meenemen voor een picknick. Bestrooi met zonnebloempitten of geroosterde amandelen voor extra bite. Let op: de hoeveelheden in dit recept zijn schattingen. Ik meet zelden de hoeveelheden precies af als ik een salade maak. Voel je dus vrij om een beetje meer of minder van alles toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 120 gr pastaschelpjes
    • 140 gr gekookte kipfilet, in stukjes
    • 3 lente-uitjes, in stukken van 2,5 cm gesneden
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 140 gr zwarte olijven, in plakjes
    • 1 komkommer, geschild en in stukjes
    • 150 ml naturel of Italiaanse sladressing
    • 4 eetlepels zonnebloempitten (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Zet opzij.
    2. Meng in een grote kom de pasta samen met de kip, lente-uitjes, paprika, olijven en komkommer.
    3. Giet de dressing over de salade en meng goed. Koel gedurende 2 uur in de koelkast voor het opdienen; bestrooi met zonnebloempitten, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren