Goulash met rookworst

    Goulash met rookworst

    1keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Goulash met rookworst geserveerd met een frisse komkommersalade en rijst. Ik heb het bereiden van de rijst niet in het recept gezet, dus niet vergeten!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 15 gr boter
    • 50 gr magere spekblokjes
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 1 theelepel rozemarijn
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 100 ml droge witte wijn
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 groene paprika
    • 1 rookworst
    • 3 eetlepels zure room
    • Voor de komkommersalade
    • 1 komkommer, geschild en in zeer dunne plakjes
    • 4 eetlepels azijn (witte of balsamico)
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

      Komkommersalade:

    1. Schil de komkommer en snijd met bijvoorbeeld een kaasschaaf in flinterdunne plakjes. Doe ze in een kom. Doe de azijn en suiker bij de komkommer en roer goed door. Zet in de koelkast tot het moment van het serveren. Voeg niet teveel azijn toe, want er wordt ook nog veel vocht aan de komkommer onttrokken. Voeg eventueel meer of minder suiker naar smaak toe.
    2. Goulash:

    3. Bak de spekblokjes lichtbruin in een koekenpan met de boter. Voeg de gesneden ui, knoflook en paprika toe en bak een paar minuten mee.
    4. Voeg de rookworst er in stukjes bij, roer de tomatenpuree en kruiden erdoor, voeg 100 ml water en 100 ml wijn toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan sudderen.
    5. Meng de zure room met 2 eetlepels water en lepel een schepje hiervan bij het serveren op de goulash. Serveer met de komkommersalade en de rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren