Veggie chili met yoghurt

    Veggie chili met yoghurt

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere vegetarische chili. Lekker geserveerd met brood, naanbrood is zeker aangeraden! Recept voor 4 personen.

    SaanaGr Limburg, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rode uien
    • 3 knoflookteentjes
    • 1 rode peper (pitjes eruit gehaald)
    • 2 rode paprika's
    • 4 theelepels currykruiden
    • tomatenpuree (blik 70g)
    • 250 gr kidneybonen (blik)
    • 1 blik zwarte of bruine bonen
    • 4 eetlepels Turkse yoghurt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snipper de uien en snij de peper en paprika's fijn. Pers de knoflook. Als je graag fel pikant eten hebt, mag je de zaadjes van de peper erbij doen (maar wees gewaarschuwd ;) )
    2. Verhit de olijfolie in een grote pan met deksel. Bak de uien, peper en knoflook voor +/- 2 min. op een matig vuurtje. Voeg de paprika en currykruiden toe en bak voor 1 min, roerend.
    3. Voeg de tomentenpuree en het balsamicoazijn toe en roer ook dit voor ongeveer een minuut.
    4. Voeg alle bonen, incl het vocht, toe en kook afgedekt voor 10 min. Voeg zout en peper toe naar smaak.
    5. Serveer in diepe borden, en schep de Turkse yoghurt in het midden van het bord. Serveer eventueel met brood.

    Tip

    Ik heb dit recept van Hellofresh.be Bekijk de site zeker eens!!!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SaanaGr
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 16 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren