Pastasalade met gegrilde kip

    Pastasalade met gegrilde kip

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    102 personen hebben dit gemaakt

    Deze pastasalade vult goed en kan zowel als bijgerecht, lunch of als avondeten gegeten worden. Iedereen bij mij thuis is er gek op! Serveer deze salade met je favoriete dressing!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 halve kipfilets
    • kruidenmix voor biefstuk, naar smaak
    • 225 gr fusilli pasta
    • 225 gr mozzarella, in stukjes
    • 1 rode ui, in stukjes
    • 1 krop Romeinse sla, in reepjes gesneden
    • 6 cherrytomaten, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kruid de kip aan beide kanten met de kruidenmix.
    2. Smeer het rooster van de grill lichtjes in met olie. Gril de kip ongeveer 6-8 minuten per kant, of tot de kip niet langer roze is vanbinnen. Laat de kip afkoelen en snijd daarna in reepjes.
    3. Voeg ondertussen de rotini pasta toe aan een grote pan met kokend water en een beetje zout. Kook in 8 tot 10 minuten beetgaar. Laat uitlekken en spoel af met koud water om de pasta af te laten koelen.
    4. Meng in een grote kom de mozzarella, ui, sla en tomaten. Schep de stukjes afgekoelde kip en de pasta erdoor.

    Variaties:

    Soms voeg ik olijven, hardgekookte eieren en rode paprika toe aan deze salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren