Challe uit de broodbakmachine

    Challe uit de broodbakmachine

    20keer bewaard
    55min


    109 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke op ei gebaseerd brood is makkelijk in de broodmachine voor te bereiden, maar de traditionele gevlochten vorm is natuurlijk wel in de oven gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 200ml (7 fl oz) water
    • 1/2 eetl zout
    • 4 eetl honing
    • 2 eieren
    • 50g gesmolten boter
    • 500g bloem
    • 1 dessertslepel bakkersgist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Water, zout, honing, eieren, gesmolten boter, bloem en gist in de door de gebruiksaanwijzing van de broodmachine aanbevolen volgorde in de pan van de broodmachine doen. Zet op 'deeg' stand, en Start.
    2. Deeg uit de machine halen na het eerste rijzen. Verdeel deeg in 3 of 4 evengrote stukken. Vlecht de stukken deeg, en stop de einden in. Plaats op een ingevette bakplaat. Dit brood kan ook in een 23x13cm broodvorm gebakken worden. Laat rijzen tot het in volume is verdubbeld.
    3. Bak 35 tot 45 min op 175 C . Het brood is klaar als de korst goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren