Aziatische noedelsalade met kip

    Aziatische noedelsalade met kip

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    208 personen hebben dit gemaakt

    In deze eenvoudig te bereiden noedelsalade zitten naast kip en groenten tal van zaden en noten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pakje (85 gr) verse ramennoedels, in stukken gebroken
    • 30 gr boter, gesmolten
    • 65 gr zonnebloempitten
    • 70 gr pijnboompitten
    • 200 gr paksoi, in stukken gesneden
    • 5 stengels lente-ui
    • 140 gr gebakken of gekookte kipfilet, in stukjes
    • 1 blikje (140 gr) waterkastanjes, afgegoten
    • 12 peultjes
    • 120 ml plantaardige olie (zoals zonnebloemolie)
    • 60 ml rijstwijnazijn
    • 15 ml sojasaus
    • 50 gr suiker
    • 15 ml citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng in een grote kom de noedels, zonnebloempitten en pijnboompitten samen met de gesmolten boter. Verdeel de zaden en noten in een dunne laag over een bakplaat.
    2. Bak 7 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven, onder af en toe roeren, tot de noten en zaden gelijkmatig geroosterd zijn. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
    3. Meng in een grote kom de noedels, paksoi, lente-uien, kip, waterkastanjes en peultjes.
    4. Maak de dressing door de olie, azijn, sojasaus, suiker en citroensap te mengen. Giet over de salade en schep goed om. Serveer direct of zet in de koelkast totdat het gekoeld is.

    Ramennoedels

    Als je geen verse ramennoedels kunt vinden, kun je de gedroogde vorm ook in 2 minuten bereiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren