Aziatische noedelsalade met rosbief en soja-gemberdressing

    Aziatische noedelsalade met rosbief en soja-gemberdressing

    2keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere Aziatische eiernoedelsalade met broccoli, rode paprika, taugé en pinda's, overgoten met een romige soja-gemberdressing.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Soja-gemberdressing
    • 2 middelgrote knoflooktenen, fijngehakt
    • 6 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel rijstwijnazijn
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 1 theelepel fijngehakte gemberwortel
    • 1/2 theelepel rode chilivlokken
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 4 eetlepels plantaardige olie (bijv zonnebloemolie)
    • Voor de noedelsalade
    • 2 eetlepels zout
    • 450 gr eiernoedels (biologisch)
    • 250 gr broccoliroosjes
    • 300 gr rosbief, in reepjes
    • 3 middelgrote wortels, geschild en julienne gesneden
    • 1 rode paprika, julienne gesneden
    • 150 gr taugé
    • 4 lente-uitjes
    • 75 gr geroosterde pinda's, fijngehakt
    • 4 eetlepels gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

      Voor de dressing:

    1. Meng de knoflook, sojasaus, azijn, suiker, sesamolie, gember en chilivlokken in een kleine kom of maatbeker. Roer de mayonaise erdoor tot het een glad mengsel is en voeg dan in een langzame gestage stroom de olie erbij; houd het mengsel koud in de koelkast.
    2. Voor de salade:

    3. Bereid de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
    4. Leg de broccoli in een magnetronbestendige kom met een beetje water op de bodem. Dek af met plasticfolie en verwarm 3 tot 5 minuten op volledig vermogen in de magnetron, tot ze net gaar zijn (de tijd is afhankelijk van je magnetron, dus check ze na 2 minuten). Giet het water uit de kom en laat de broccoli uitwasemen.
    5. Doe alle overige ingrediënten voor de salade in een grote kom. Als de noedels en broccoli zijn afgekoeld kun je deze ook toevoegen. Je kunt de salade gelijk serveren of eerst in de koelkast zetten om verder te koelen. Schep de dressing er vlak voor het serveren door en meng goed.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren