Witlofsalade met banaan

    Witlofsalade met banaan

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De zoetheid van de bananen en het bittere van de witlof geven deze salade een goede balans. Serveer onmiddellijk, want bananen hebben de neiging om snel bruin te worden.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 3 stronken witlof
    • 2 bananen, geschild en in plakjes
    • 2 eetlepels amandelschilfers
    • 3 eetlepels citroensap
    • 3 eetlepels olijfolie
    • zout en peper, naar smaak
    • suiker, naar smaak
    • 1 snufje kerriepoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwijder de bittere kern uit de witlof met een scherp mesje. Verscheur de bladeren en voeg toe aan een slakom.
    2. Rooster in een droge koekenpan de amandelen tot ze bruin zijn.
    3. Voeg de stukjes banaan toe aan de kom met de witlof.
    4. Meng het citroensap, olijfolie, zout, peper, suiker en kerriepoeder samen tot een dressing. Giet over de salade en meng goed. Bestrooi met amandelen en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren