Veldsla met witlof en spekjes

    (2)

    Spekjes passen erg goed bij deze gemengde salade van witlof en veldsla.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr veldsla
    • 1 stronk witlof
    • 1/2 knolselderij
    • 2 eieren
    • 60 gr bacon plakjes
    • 1 eetlepel azijn
    • zout en peper, naar smaak
    • 1/2 theelepel mosterd
    • suiker, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Was de sla en witlof. Snij de bittere kern uit de witlof en snij de witlof daarna in reepjes.
    2. Kook de knolselderij in een kleine steelpan met een beetje water, totdat het kan worden doorboord met een mes. Laat afkoelen en rasp fijn.
    3. Kook de eieren hard en halveer ze.
    4. De bacon in stukjes snijden en bruin bakken in een pan. Leg ze op keukenpapier.
    5. Meng de sla, witlof, knolselderij en het spek.
    6. Meng de azijn, zout, peper, mosterd en suiker in een kommetje en giet over de salade. Laat de dressing even intrekken en garneer vlak voor het opdienen met de halve eieren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties