Pastasalade met tonijn en rucola

    Pastasalade met tonijn en rucola

    1keer bewaard
    1uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Koude pastasalade met stukjes tonijn uit blik, rucola sla, komkommer, tomaat en schelpjes pasta. Lekker om bij een barbecue te serveren. Je kunt ook zalm uit blik gebruiken.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr schelpjes pasta
    • 200 gr tonijn uit blik
    • 1/2 komkommer, in stukjes
    • 1/2 bakje cherrytomaten, gehalveerd
    • 1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
    • 1 takje verse dille, fijngehakt
    • 75 gr rucola sla
    • 2 eetlepels kappertjes
    • Voor de dressing
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 3 eetlepels yoghurt
    • 1 eetlepel honing
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snij ondertussen alle groenten in stukjes. Spoel de pasta, wanneer deze gaar is, af onder koud water. Besprenkel met een beetje olijfolie.
    2. Maak de dressing door de mayonaise, yoghurt, honing, olijfolie, knoflook, zout en peper te mengen.
    3. Voeg alle ingrediënten en de dressing bij elkaar in een slakom. Zet de salade 1 uur afgedekt in de koelkast en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren