Salade met pasta en zalm

    Salade met pasta en zalm

    1keer bewaard
    30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze pastasalade met zalm heeft een delicate harmonie van kleur en smaak. Je kookt de pasta met kerriepoeder in het water, heel bijzonder!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr tricolore pasta
    • 3 eetlepels kerriepoeder
    • 340 gr grote rauwe garnalen, met schaal
    • 115 gr gerookte zalm, in stukjes
    • 225 gr erwten uit de diepvries, ontdooid
    • 6 gr gedroogde dragon
    • 1 theelepel citroensap
    • 3 eetlepels olijfolie
    • zout, naar smaak
    • versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Vul een grote pan met lichtgezouten water en breng aan de kook. Voeg de kerriepoeder toe, laat dit oplossen in het water en voeg dan de pasta toe. Kook de pasta onafgedekt tot deze beetgaar is. Laat goed uitlekken en spoel af met koud water. Doe de afgekoelde pasta in een grote kom.
    2. Vul wederom een grote pan met lichtgezouten water en breng aan de kook. Kook de garnalen tot ze roze zijn en lichtjes zijn gaan krullen, ongeveer 2-3 minuten. Giet af, spoel af onder koud stromend water en giet opnieuw af. Verwijder de schaal en darmen van de garnalen en zet ze apart.
    3. Voeg de gekookte garnalen toe aan de pasta, net als de gerookte zalm en erwten.
    4. Meng in een kleine kom de dragon, citroensap, zout en peper naar smaak samen. Voeg de olie toe en roer krachtig tot het goed gemengd is.
    5. Giet de dressing over het pastagerecht. Hussel goed en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren