Iers bannockbrood

    Iers bannockbrood

    45keer bewaard
    55min


    65 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijke broodsoort dat op scone lijkt. Perfect voor een weekendontbijt of als middagsnack met thee of koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr witte bloem
    • 2 eetlepels suiker
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels boter
    • 225 ml karnemelk
    • 100 gr krenten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. Bloem, suiker, baksoda, bakpoeder en zout vermengen. Boter erdoor wrijven. Karnemelk toevoegen tot zich een zacht deeg heeft gevormd. Krenten erdoor roeren.
    3. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak leggen en in ong. 5 minuten tot een glad deeg kneden. Tot een cirkel van 18 cm diameter vormen en op een licht met olie ingevette bakplaat leggen. Met een scherp mes een kruis over de bovenkant trekken, zodat het brood kan uitzetten.
    4. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het brood goudbruin is.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    3

    Gezonder gemaakt. Volkorenmeel i.p.v. bloem - 21 feb 2010

    van
    0

    Brood gebakken omdat ik overgevoelig ben voor gist. Het was heerlijk!!! Ik ga nog een keer wat variaties proberen bv. als vulling chocoladedruppels, stukjes gedroogde abrikozen. Om het geheel wat voedzamer te maken volkorenmeel i.p.v. witte bloem - 06 feb 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren