Pastasalade met zalm en sperziebonen

    Pastasalade met zalm en sperziebonen

    1keer bewaard
    35min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een van mijn favoriete pastasalades. Bovendien is het niet alleen lekker, maar er zit ook nog eens weinig vet in. Geniet ervan, zou ik zeggen!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 110 gr schelpjes pasta
    • 115 gr sperziebonen, in stukken van 2 cm gesneden
    • 55 gr magere hüttenkäse
    • 60 ml yoghurt
    • 15 ml citroensap
    • half bosje dille, fijngehakt (of naar smaak)
    • 2 blikjes (van elk 170 gr) zalm, uitgelekt
    • versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 8 blaadjes sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook, voeg de pasta toe en kook beetgaar. Giet af en spoel de pasta onder koud stromend water af. Giet opnieuw af en zet apart.
    2. Blancheer de sperziebonen in kokend water gedurende 2 minuten. Giet af en spoel onder koud stromend water af. Laat uitlekken en zet apart. Pureer de hüttenkäse in een keukenmachine of pers het mengsel door een zeef. Meng samen met de yoghurt en het citroensap.
    3. Meng in een grote kom de pasta, de sperziebonen, het yoghurtmengsel en de dille; roer goed. Verwijder eventuele huid van de zalm en breek de stukken zalm in stukken; Voeg toe aan de salade en roer voorzichtig om te mengen. Voeg peper naar smaak toe. Leg de slabladeren decoratief op een serveerschaal en serveer de salade daarop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren