Volkoren pastasalade met zalm

    Volkoren pastasalade met zalm

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke en kindervriendelijke pastasalade met volkoren pasta, zalm en een yoghurt/mayonaisedressing.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 375 gr fusilli volkoren pasta
    • 300 gr zalm uit blik
    • 1 komkommer, klein gesneden
    • 300 ml Griekse yoghurt
    • 160 ml mayonaise
    • 2 theelepels verse dille
    • 1 theelepel uipoeder
    • 2 Roma tomaten, in dunne plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:55min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook. Voeg pasta toe en breng terug aan de kook. Kook onafgedekt onder af en toe roeren tot de pasta beetgaar is, ongeveer 10 tot 12 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
    2. Schep de pasta over in een grote kom.
    3. Meng de pasta met de zalm en komkommer. Breek de zalm verder in stukjes met een pollepel terwijl je roert.
    4. Meng de Griekse yoghurt, mayonaise , dille en het uipoeder in een kleine kom samen.
    5. Roer het yoghurtmengsel voorzichtig voor de salade.
    6. Zet het geheel minstens 30 minuten in de koelkast. Leg de plakjes Roma tomaten vlak voor het opdienen op de salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren