Hannah's couscoussalade

    Hannah's couscoussalade

    4keer bewaard
    1uur


    18 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige salade is echt favoriet bij mijn dochters en als ik het klaarmaak is er al van gesnoept voordat ik het kan serveren! Je kunt goed restjes groenten in deze salade verwerken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 180 gr droge couscous
    • 1 theelepel groentebouillonkorrels (of 1 groentebouillonblokje)
    • kokend water
    • 2 tomaten, in kleine stukjes
    • 1 stuk komkommer van 5 cm, in kleine stukjes
    • 4 lente-uitjes, gehakt
    • 170 gr maïs uit blik, uitgelekt
    • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
    • 1 eetlepel fijngehakte citroenmelisse
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 50min rusten  ›  Klaar in:1uur 

    1. Bereid de couscous door de droge couscous in een kom te doen, deze te vullen met groentebouillon (los de bouillonkorrels of het blokje op in kokend water) tot de couscous ongeveer 1/2 cm onder water staat. Dek de kom af met een schone, droge theedoek en laat de couscous in 10 minuten gaar stomen. Roer na 10 minuten met een vork de korrels los.
    2. Als de couscous is afgekoeld, voeg je alle andere ingrediënten toe en meng goed. Zet de salade in de koelkast gedurende 30 minuten zodat alle kruiden en de muntsmaak worden opgenomen door de couscous. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren