Couscoussalade met tomaat

    Couscoussalade met tomaat

    1keer bewaard
    25min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een perfecte zomerse salade met (parel)couscous, tomaat, basilicum en feta met een dressing van balsamico-azijn en olijfolie. Als je kip toevoegt, heb je een vullende en gezonde maaltijd te pakken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 425 ml kippenbouillon
    • 260 gr (parel)couscous
    • 15 gr fijngesneden verse basilicum
    • 2 eetlepel balsamico-azijn
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 40 gr feta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 5min weken  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng 1 eetlepel olijfolie en de knoflook in een grote magnetronbestendige kom samen; Verhit ongeveer 45 seconden op vol vermogen tot de knoflook gaat geuren. Voeg de kippenbouillon toe verwarm 4 minuten op hoog vermogen. Roer geleidelijk de couscous erdoor. Dek de kom af en laat het staan tot al het vocht is geabsorbeerd, ongeveer 5 minuten. Maak de couscous los met een vork.
    2. Voeg de tomaat, basilicum, azijn, zout en zwarte peper toe aan de couscous en meng goed. Besprenkel met de resterende 1 eetlepel olijfolie en bestrooi tenslotte met feta kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren