Authentiek naanbrood

    Authentiek naanbrood

    43keer bewaard
    45min


    155 personen hebben dit gemaakt

    Dit authentieke recept voor Indiaas naanbrood is lekker bij een volle, sausrijke curry.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 175 ml warm water (45°C)
    • 1 theelepel bakkersgist
    • 1 theelepel suiker
    • 250 gr witte bloem
    • 1 theelepel zout
    • 4 eetlepel ghee (Indiase geklaarde boter)
    • 2 eetlepels yoghurt
    • 2 theelepels kalonji (uienzaad)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Gist met warm water en suiker opkloppen tot het gist is opgelost. Afdekken en 10 minuten op een warme plek laten staan.
    2. In 3 porties bloem en zout in een grote kom zeven. Het gistmengsel toevoegen, 1/2 van de ghee en alle yoghurt. Tot een zacht deeg mixen en vervolgens op een bebloemd oppervlak ong. 5 minuten kneden tot het deeg zacht en elastisch is. Leg het deeg in een grote, ingevette kom, afdekken en 1 1/2 uur op een warme plek tot een verdubbeld volume laten rijzen.
    3. Het deeg neerslaan en 5 minuten kneden. In 6 gelijke porties verdelen en elk stuk uitrollen tot een rond naanbrood van 20cm diameter.
    4. Een bakplaat afdekken met aluminiumfolie en folie invetten. Naanbrood met een beetje resterende ghee invetten en een beetje kalonji erover strooien. Bak de broodjes 1 voor 1 gedurende 2 minuten per kant onder een hete grill of tot ze opgebold en bruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    LaureenMertens
    2

    Duidelijk en eenvoudig recept. Het resultaat was heerlijk! Nog wat extra tips: houdt de broden goed in de gaten terwijl ze onder de grill liggen; het gaat soms harder dan je denkt. Ik had zelf na het rijzen nog fijngehakte knoflook (2 teentjes) door het deeg gedaan voor wat extra smaak. - 10 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren