Pesto genovese

    Pesto genovese

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Authentiek recept voor Italiaanse pesto van basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse en Pecorino kaas. Rechtstreeks uit Italië. Je vindt geen beter recept! Bekijk ook de video.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2-3 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 80 gr basilicum, afgespoeld, gedroogd en blaadjes van de steeltjes gescheurd
    • 40 gr geraspte Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)
    • 10 gr geraspte Pecorino Sardo of Pecorino Romano kaas
    • 100 ml extra vergine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Plet de knoflook in een vijzelpot met de vijzel. Voeg de pijnboompitten toe en stamp fijn. Voeg geleidelijk de basilicumblaadjes toe en maal het geheel tot een fijne pasta in een cirkelbeweging.
    2. Meng de kazen erdoor met een houten pollepel en schenk dan de olie erbij tot alles goed gemengd is.

    Video

    Pesto genovese - zelf pesto maken
    Pesto genovese - zelf pesto maken

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren