Sterbrood met pesto

    Sterbrood met pesto

    10keer bewaard
    50min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Met slechts drie hoofdingrediënten maak je dit indrukwekkende brood in de vorm van een ster. Bladerdeeg wordt gevuld met ricotta en pesto en op zo'n manier gedraaid dat het op een ster gaat lijken. Niet moeilijk om te maken, met behulp van de video!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 grote vellen bladerdeeg, in cirkels van 30 cm doorsnee gesneden
    • bloem, om te bestuiven
    • 240 gr ricotta kaas
    • 240 gr verse pesto

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bedek een bakplaat met bakpapier. Bestuif met bloem. Leg een van de deegcirkels op de bakplaat.
    3. Verspreid de ricotto voorzichtig over de cirkel in een gelijkmatige laag.
    4. Verspreid hierover de pesto in een gelijkmatige laag.
    5. Leg de tweede deegcirkel er bovenop. Zet een glas in het midden van de cirkel.
    6. Snij het deeg van het glas naar de rand in 16 punten van gelijke grootte. Dit kun je het gemakkelijkst doen door het deeg eerst in kwarten te snijden, dan elk kwart door de helft en dan elk van de 8 puntjes weer door de helft.
    7. Werk steeds met twee punten en draai ze beiden twee keer in tegengestelde richting
    8. Druk de uiteinden samen en herhaal dit dan met alle punten, tot je een stervorm hebt.
    9. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi bruin is.

    Video

    Sterbrood met pesto
    Sterbrood met pesto

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren