Chocoladecake op basis van courgette en dadels

    Chocoladecake op basis van courgette en dadels

    2keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Courgette en chocolade is een ongebruikelijke combinatie, maar maakt deze cake heerlijk luchtig!

    ChocoChocoladeverslaving Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 chocoladecake

    • 100 gram gesmolten kokosolie
    • 200 gram dadels
    • 2 eieren
    • 1 banaan
    • 100 gram amandelmeel
    • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
    • 2 eetlepels magere yoghurt
    • 125 gram geraspte courgette
    • 100 gram cacao
    • scheutje koffie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
    2. Smelt 100 gram kokosolie in een pannetje en maak de dadels fijn met een blender of keukenmachine
    3. Meng de olie, dadels, eieren en een halve geprakte banaan in de blender en schenk het geheel in een kom
    4. Voeg het amandelmeel, de wijnsteenbakpoeder en de magere yoghurt toe en mix alles goed door elkaar
    5. Voeg als laatste de geraspte courgette toe en roer het door het mengsel
    6. Schenk het geheel in een bakvorm (met bakpapier) en bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven
    7. Prak voor de topping de andere halve banaan, mix deze met de cacao en een scheutje koffie. (als je het iets zoeter wil, voeg je wat kokosbloesemsuiker toe)
    8. Als de cake uit de oven komt, smeer je het mengsel over de bovenkant van de cake en laat je het drogen

    Bekijk dit op mijn blog

    chocoladeverslaving.nl

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren