Vegan no shrimp garnalencocktail

    Vegan no shrimp garnalencocktail

    1keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als vegan miste ik de klassieke garnalencocktail en nep-garnalen vind ik nou ja ... nep dus. In een vlaag van inspiratie ontstond deze no shrimp garnalencocktail. Ik heb hem meerdere keren gemaakt en hij valt goed in de smaak bij alle soorten volwassen eters. Snel klaar en overheerlijk! Voor twee glazen à ongeveer 200 ml inhoud. Op de foto staan twee glazen waarover de hoeveelheid voor 1 persoon is verdeeld. Als je er zo weinig in doet, is het recept dus voldoende voor vier personen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 - 4 porties

    • 2 rijpe Hass-avocado's of 1 1/2 gladde groene avocado, in hapklare stukjes
    • de partjes van 1 rode grapefruit zonder vel en in stukjes
    • een half nori-vel, verkruimeld
    • 2 opgehoopte eetlepels vegan mayonaise (ik gebruikte mayolijn van Remia)
    • een halve eetlepel tomatenketchup
    • een halve eetlepel cherry of Noilly Prat
    • peper, zout
, paprikapoeder
    • 2 blaadjes little gem sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snijd de avocado's doormidden, wip de pit eruit en haal met een eetlepel de inhoud zoveel mogelijk in een keer uit de schil. Snijd in repen en dan in stukjes. Bestrooi die met een beetje zout.
    2. Schil de grapefruit als een sinaasappel, breek in tweeën en verwijder met een scherp mesje het eerste buitenste velletje van een partje. Haal met de hand het partje eruit. Ga zo door. (deze methode levert minder beschadiging en verlies van sap op dan het rechtstreeks uitsnijden van de partjes).
    3. Maak de cocktailsaus door de vega mayonaise te vermengen met de ketchup, de sherry of Noilly Prat, en voeg naar smaak met peper en zout toe.
    4. Verkruimel het nori-vel
    5. Meng de stukjes avocado met de stukjes grapefruit en de verkruimelde nori.
    6. Lepel er anderhalve eetlepel saus op
    7. Steek een blaadje little gem in het glas en bestrooi de saus met wat paprikapoeder

    Tip

    Serveertip Lekker met de klassieke witte toast (geroosterde sneetjes casinobrood) met roomboter voor de niet-vegans, of van (glutenvrij) witbrood met wajang margarine voor de vegans.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren