Lemoncurd

    Lemoncurd

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik heb dit recept gekregen van een collega, lekker op eierkoeken zegt hij. Ik vind het ook lekker op matzes en in taarten en maak dit vooral met Pasen, het liefst voor de hele familie.

    Jolve Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 citroenen
    • 4 eieren
    • 250 gram roomboter
    • 400 gram suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Ik maak dit altijd 'au bain Marie'. Ik neem dus een pan met een laagje water en zet daarop een schaal dat het water net niet raakt. En ik breng het water aan de kook.
    2. Was de citroenen en rasp ze en zet apart. Vervolgens pers ik de citroenen uit en zet ook dit apart. En kluts de eieren in een aparte schaal en zet ook dat apart.
    3. Als het water kookt gaat de boter, suiker en citroenrasp in de schaal die op de pan staat en zet het vuur iets lager. Dit laten we allemaal smelten en roeren met een garde tot een papje.
    4. Als alles is gesmolten en een mooi papje is geworden doen we het citroensap erbij en blijven met de garde goed roeren om vervolgens de losgeklopte eieren erdoor te kloppen.
    5. Nu blijven we bij de pan staan en kloppen en roeren alles goed door tot de gewenste dikte. Ongeveer vla-dikte aanhouden en de curd is klaar.
    6. Dit mengsel gieten we als het nog heet is in schone en in soda uitgekookte potjes om af te sluiten met de deksel en even op de kop te houden en weer neer te zetten. Nu laten we alles afkoelen. Eet smakelijk.

    Tip

    Wil je een kleinere hoeveelheid: voor elke citroen heb je 100 gram suiker en 60 gram boter nodig. Je kunt oude jampotten gebruiken om de curd in te bewaren. Wel in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren