Ovenschotel met kip, bonen en artisjok

    Ovenschotel met kip, bonen en artisjok

    4keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzondere ovenschotel met kipfilet, cannellinibonen, ui, tomaatjes en artisjok, gegratineerd met een knapperige kaaslaag.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 rode ui, gehalveerd en dun gesneden
    • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
    • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
    • olijfolie
    • 2 kipfilets, in reepjes
    • 1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
    • peper en zout naar smaak
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 4 eetlepels paneermeel
    • 50 gr geraspte kaas
    • klein bosje peterselie, grof gehakt
    • 1 potje (ong. 180 gr) artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd
    • 1 blikje (400 gr) cannellinibonen (witte bonen), afgespoeld en uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ovenschaal in.
    2. Meng de gesneden ui, tomaatjes, tijmblaadjes, 1/2 eetlepel olijfolie en wat zout en peper door elkaar in de ovenschaal. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Meng in een kom de kipfilet met de helft van het citroensap, alle citroenrasp, de knoflook, 1/2 eetlepel olijfolie en wat zout en peper en laat even staan.
    4. Meng ondertussen paneermeel, geraspte kaas, de helft van de peterselie en 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Zet apart.
    5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de kipfiletreepjes rondom bruin aan, on ongeveer 5 minuten.
    6. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de gebakken kipfilet, de bonen, artisjokharten en het resterende citroensap toe. Schep door elkaar. Bedek met het paneermeelmengsel en zet de schaal nog eens 10 minuten in de oven, tot de bovenlaag lichtbruin en knapperig is.
    7. Serveer direct en bestrooi met de overgebleven peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren