Kokos-plaatkoek

    Kokos-plaatkoek

    2keer bewaard
    1uur45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Smeuïge kokoscake gemaakt met karnemelk, op de bakplaat gebakken en overgoten met slagroom. Overheerlijk! En goed voor als je veel visite krijgt, want je kunt de plaatkoek in grote of heel veel kleine stukjes snijden.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 3 eieren (middelgroot)
    • 350 gr suiker
    • 500 ml karnemelk
    • 500 gr bloem
    • 1 1/2 zakje bakpoeder
    • Voor de bovenkant
    • 150 gr geraspte kokos
    • 100 gr suiker
    • 400 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng bloem en bakpoeder. Klop de eieren en suiker samen en voeg afwisselend karnemelk en meel toe, blijf mixen. Verspreid het beslag over de bakplaat.
    3. Meng de suiker en geraspte kokos en verdeel dit over het beslag.
    4. Bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Schenk direct na het bakken de slagroom over de nog hete cake. Laat de plaatkoek helemaal afkoelen en snij dan in stukken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren