Wortel-preisoep

    Wortel-preisoep

    1keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept gebaseerd op een recept uit Engeland, aangepast naar mijn smaak. Ik gebruik nooit het donkergroene deel van de prei, maar alleen het witte en lichtgroene deel. Als je groentebouillon gebruikt, is dit een vegan soep!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr prei, dun gesneden
    • 500 gr wortels, fijngehakt
    • 1/2 eetlepel olijfolie
    • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
    • 1/2 theelepel kerriepoeder
    • 1 liter groente- of kippenbouillon
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bak de prei en wortel in een grote soeppan aan in olijfolie, tot de prei zacht is. Voeg de aardappels en kerriepoeder toe; roerbak 2 minuten.
    2. Schenk de bouillon erbij, voeg zout en peper toe, en breng aan de kook. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
    3. Pureer de soep in de pan met een staafmixer, of pureer maar een deel, zodat het enigszins grof blijft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren