Kruidige bloemkoolsoep

    Kruidige bloemkoolsoep

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    In dit recept voor bloemkoolsoep wordt de bloemkool in de oven geroosterd met Indiase kruiden, voor een bijzonder lekkere smaak. Gezond en makkelijk om te maken. Garneer met wat boter en komijn.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1/2 bloemkool, in roosjes
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel gemalen garam masala
    • 500 ml groente- of kippenbouillon
    • versgemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 2 theelepels boter (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de bloemkool beetgaar. Giet af.
    3. Verdeel de bloemkool over een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met koriander en garam masala. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Haal uit de oven en schep alles in een soeppan. Voeg de bouillon, zwarte peper en 1 eetlepel olijfolie toe. Breng aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes koken.
    5. Pureer de soep met een staafmixer. Dien op in kommen en garneer met wat boter (optioneel) en een beetje gemalen komijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren