Chocoladecheesecake met Baileys

    Chocoladecheesecake met Baileys

    82keer bewaard
    1uur40min


    565 personen hebben dit gemaakt

    Baileys en chocolade geven een heerlijke volle smaak aan deze klassieke cheesecake. Een verrukkelijke afsluiting van een speciale maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 gr chocoladekoekjes, verkruimeld
    • 50 gr poedersuiker
    • 30 gr (5 eetlepels) cacaopoeder
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 3 pakjes (200g) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 250 gr suiker
    • 20 gr (4 eetlepels) cacaopoeder
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 3 eieren
    • 125 gr (4¼ oz) zure room of mascarpone
    • 4 eetlepels Ierse roomlikeur, bijv. Baileys

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. In een grote kom koekkruim, poedersuiker en 5 eetlepels cacaopoeder vermengen. Gesmolten boter toevoegen en goed mixen. Over de bodem van een 23 cm grootte springvorm verdelen en 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Apart zetten. De temperatuur van de oven verhogen naar 230°C/gasstand 8.
    2. In een grote kom roomkaas, suiker, 4 eetlepels cacaopoeder en bloem vermengen. Op medium snelheid kloppen tot de vulling glad is en goed gemengd. Eieren 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed erdoor kloppen. Zure room en Bailey's toevoegen en op lage stand kloppen. De vulling over de koekbodem verdelen.
    3. 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken (230°C/gasstand 8). De temperatuur verlagen naar 120°C/gasstand 1/2 en nogmaals 60 minuten bakken.
    4. De cheesecake met een bot mes losmaken van de rand, even laten afkoelen en vervolgens de bodem omhoog drukken zodat de cheesecake uit de springvorm komt. In de koelkast zetten alvorens te serveren. Als de cheesecake barst kunt u een metalen spatel vochtig maken, daarmee de bovenkant glad strijken en vervolgens een laagje koekkruim erover strooien.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lisa
    van
    9

    Ik heb de helft van de roomkaas vervangen door mascarpone. Daar wordt de taart wat minder zwaar van: HEER-LIJK!!! - 13 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren