Asperges met hollandaisesaus

    Asperges met hollandaisesaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Het belangrijkste bij het koken van witte asperges is om ze goed te schillen. Verder is het heel makkelijk, en met hollandaisesaus smaken ze verrukkelijk! Wij eten een kilo asperges met z'n tweeën.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kilo verse witte asperges
    • 1 theelepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 250 ml aspergekookvocht
    • 1 eetlepel bloem
    • 50 gr boter, in kleine vlokken
    • 2 eidooiers, losgeklopt
    • beetje citroensap
    • 2 eetlepels slagroom
    • zout
    • 1 theelepel suiker
    • witte peper uit de molen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De asperges vanaf 2 cm onder de kop schillen met een dunschiller. De onderkant is wat houtiger, die kun je een extra keer schillen, of de harde uiteinden eraf snijden.
    2. Een grote pan met water, suiker en zout aan de kook brengen. De asperges in de pan doen, vuur laag zetten en de asperges in ongeveer 25 minuten laten garen.
    3. Na 15 minuten koken 250 ml van het kookvocht afscheppen.
    4. Bloem in een kleine pan doen en met iets van het kookvocht tot een glad papje roeren. Nu de rest van het hete kookvocht onder voortdurend roeren toevoegen. Pan op het vuur zetten en laten koken, blijf goed roeren.
    5. Haal de pan van het vuur, voeg boter en eidooiers toe, goed roeren en dan weer op het vuur zetten en aan de kook brengen. Citroensap en slagroom erdoor roeren en met zout, peper en suiker op smaak brengen. Saus van het vuur halen en nogmaals goed doorroeren met een garde.
    6. Serveer de asperges met de hollandaisesaus.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren