Pouding Chômeur

    Pouding Chômeur

    1keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Traditioneel nagerecht uit Québec.

    Rob-Quebec Quebec, Canada

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • Voor de saus
    • 375 ml maple syrup (ahornsiroop)
    • 190 ml water
    • 2 theelepels boter
    • Voor de cake
    • 250 ml bloem
    • 1,5 theelepel bakpoeder
    • 0,5 theelepel zout
    • 125 ml suiker
    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • 1 losgeklopt ei
    • 85 ml melk
    • 125 ml kokos (geraspt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Breng in een steelpan de ahornsiroop en water aan de kook. Haal van het vuur en voeg de boter toe. Dit wordt de saus.
    3. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom suiker en zonnebloemolie. Voeg ei toe en meng goed. Voeg nu het meelmengsel en de melk toe en meng het goed.
    4. Verdeel het beslag in een 20 cm bakblik. Giet langzaam de saus over het deeg, bestrooi met kokos en bak ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.

    Tip

    Serveer het warm. Koud is ook lekker. Serveer er geklopte slagroom bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren