Gegratineerde witte asperges

    Gegratineerde witte asperges

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Verse witte asperges worden eerst gekookt en dan met een zelfgemaakte hollandaisesaus overgoten en met kaas bestrooid en gegratineerd in de oven. Ontzettend lekker en eens een andere variant op de klassieke recepten voor witte asperges.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kilo verse witte asperges
    • 1 theelepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 250 ml kookwater van de asperges
    • 1 eetlepel bloem
    • 50 gr boter, in kleine vlokken
    • 2 eidooiers, losgeklopt
    • een beetje citroen- of limoensap
    • 2 eetlepels slagroom
    • zout
    • 1 theelepel suiker
    • witte peper uit de molen
    • 50 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Schil de asperges vanaf 2 cm onder de kop naar beneden. Snij het onderste houtige gedeelte eraf.
    2. Breng in een grote pan water met zout en suiker aan de kook. Voeg de asperges toe, zet het vuur lager en laat ze in ongeveer 25 minuten zachtjes gaar koken.
    3. Schep na 15 minuten koken 250 ml kookvocht uit de pan.
    4. Doe de bloem in een kleine pan en roer dit met wat van het kookvocht tot een glad papje. Dan de rest van het afgemeten kookvocht toevoegen, goed dooroeren en op het vuur zetten. Breng aan de kook en blijf goed roeren.
    5. Voeg dan de boter en eidooier toe en roer goed door. Nogmaals aan de kook brengen. Citroensap en slagroom toevoegen en met zout, peper en suiker op smaak brengen. Haal de pan van het vuur en roer nog eens krachtig door met een garde.
    6. Verwarm de oven voor op 200°C.
    7. Laat de asperges uitlekken en leg ze dan in een ingevette ovenschaal. Schenk de saus erover en bestrooi dan met geraspte kaas.
    8. Bak de schotel 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren