Barbs Chocoladecake

    Barbs Chocoladecake

    19keer bewaard
    45min


    164 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke kleffe cake, lekker voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 eieren
    • 200 gr basterdsuiker
    • 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur
    • 250 gr plantaardige olie
    • 50 gr cacaopoeder
    • 125 ml karnemelk
    • 1 theelepel vanille extract
    • 275 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 1/2 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 250 ml kokend water
    • 175 gr pure chocolate chips
    • Buttercream chocoladeglazuur
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125 gr glaceersuiker
    • 50 gr cacaopoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 eetlepels melk
    • 1 eetlepel sterke koffie, afgekoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote mengkom de volgende ingrediënten 1 voor 1 toevoegen en na elke toevoeging goed mixen: eieren, suiker, 2 eetlepels boter, olie, 50 gr cacaopoeder, karnemelk en vanille-extract.
    2. Bloem, bakpoeder, baksoda en zout in een kom zeven. Aan de suiker-eimix toevoegen, goed kloppen en het kokende water erdoor scheppen.
    3. Het beslag over 2 ingevette en met bloem bestrooide ronde cakevormen verdelen. De chocolate chips in 2 gelijke porties verdelen en daarmee de beide bakvormen bestrooien. 25 minuten op 180°C/gasstand 4 bakken en laten afkoelen.
    4. Voor het glazuur: 125 gr boter, glaceersuiker en 50 gr cacaopoeder opkloppen. 1 theelepel vanille-extract, melk en koffie toevoegen. Tot een zeer gladde saus mengen. Eventueel meer glaceersuiker toevoegen om de gewenste consistentie te krijgen. Over de afgekoelde cake smeren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren