Aspergesalade met ei en ham

    Aspergesalade met ei en ham

    5keer bewaard
    40min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een aspergesalade die je ook goed als hoofdmaaltijd kunt eten, want naast verse witte asperges zit er ook aardappel, ham en gekookte eieren in.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kleine, nieuwe aardappelen
    • 4 eieren
    • 1 kilo witte asperges
    • zout
    • suiker
    • 200 gr achterham
    • 1/2 bosje bieslook
    • 1/2 bosje platte peterselie
    • 200 ml slagroom
    • 150 gr magere yoghurt
    • 1-2 theelepels mosterd
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de aardappelen in de schil gaar. Laat afkoelen en schil ze dan.
    2. Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen en pel ze.
    3. Schil de asperges en snij ze in hapklare stukjes. Kook ze in water met zout en suiker gaar, afhankelijk van de dikte in 10-15 minuten.
    4. Snij de ham in repen. Snij de aardappel en ei in plakjes. Meng alles in een kom.
    5. Hak de verse kruiden fijn. Meng de yoghurt, slagroom en mosterd tot een glad sausje en meng hier de kruiden door. Op smaak brengen met zout en peper en voorzichtig door de salade scheppen.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Aspergers met salade ham eieren - 27 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren