Kipburgers met mais

    Kipburgers met mais

    2keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze kleine kipburgers zijn gemaakt van kippen- of kalkoengehakt, mais, lente-ui en wat kruiden. Ik maak ze niet te pittig, zodat ze geschikt zijn voor peuters, kleuters, grotere kinderen én volwassenen! Voor de volwassenen serveer ik er wat chilisaus bij. Heerlijk stukje vlees en je weet precies wat er in gaat! Mijn 1 jarige dochter is er dol op. En zo krijgen de kinderen toch nog wat extra groenten binnen.

    Lientje Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr mais (uit de diepvries)
    • 400 gr kippengehakt of kalkoengehakt
    • 50 gr (120 ml) paneermeel
    • 3 eetlepels bloem
    • 1 ei
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • snuf paprikapoeder
    • snufje zwarte peper
    • heel klein beetje zout
    • 2 eetlepels olijfolie + om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Kook de mais gaar in de magnetron (3-4 minuten met een klein laagje water) of in een pan ruim kokend water (ong. 10 minuten). Spoel af met koud water en laat uitlekken.
    2. Meng gehakt met paneermeel, bloem, ei, lente-ui, paprika, peper, zout en olie goed door. Meng dan ook de afgekoelde en uitgelekte mais erdoor en vorm van het gehakt kleine burgers (ongeveer een flinke eetlepel van het gehakt per burger)
    3. Bak ze in gedeelten in wat hete olie op middelhoog vuur aan beide kanten bruin en gaar, ongeveer 2-3 minuten per kant.
    4. Serveer ze warm en naar keuze met chilisaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren