Frisse aspergesalade met aardbeien

    Frisse aspergesalade met aardbeien

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Aardbei-aspergesalade is mijn nieuwe ontdekking! Deze aspergesalade wordt met een romige dressing van yoghurt, mayonaise en sinaasappelsap geserveerd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr witte asperges
    • 300 gr aardbeien
    • 3 eetlepels sinaasappelsap
    • 2 eetlepels yoghurt
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels crème fraîche met kruiden
    • zout en peper
    • snufje suiker
    • blaadjes sla
    • beetje bieslook, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Schil de asperges, snij de houtige uiteinden af en snij de asperges in stukjes van 2 cm. Breng water met zout en wat suiker aan de kook en kook hierin de asperges in ongeveer 10-15 minuten gaar.
    2. Giet de asperges af, laat uitlekken en afkoelen.
    3. Maak de aardbeien schoon en snij ze in kwarten.
    4. Meng voor de dressing sinaasappelsap, yoghurt, mayonaise en crème fraîche in een kom en breng op smaak met zout, peper en suiker. Afgekoelde asperges en de aardbeien toevoegen en goed mengen met de dressing.
    5. Verdeel de blaadjes sla over een bord en schep hierop de aspergesalade. Bestrooi met bieslook en serveer.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren