Worteltaart

    Worteltaart

    147keer bewaard
    1uur30min


    5850 personen hebben dit gemaakt

    Pecannoten maken deze wortelcake lekker krokant, maar als u niet van noten houdt, kunt u ze eruit laten. Bekijk ook de video!

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 4 eieren
    • 300 ml plantaardige olie
    • 400 gr suiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 250 gr bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 350 gr geraspte wortel
    • 125 gr gehakte pecannoten
    • Bovenlaag
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 pakje (200g) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 450 gr poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 125 gr gehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x33 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. In een grote kom eieren, olie, suiker en 2 theelepels vanille vermengen. Bloem, baksoda, bakpoeder, zout en kaneel erdoor mixen. Wortels erdoor roeren en pecannoten erdoor scheppen. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm.
    3. 40-50 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. 10 minuten in de bakvorm laten afkoelen, uit de bakvorm halen en op een rooster volledig laten afkoelen.
    4. Voor de bovenlaag: in een middelgrote kom boter, roomkaas, glaceersuiker en 1 theelepel vanille tot een gladde, romige saus kloppen. Resterende pecannoten erdoor roeren en het glazuur over de afgekoelde cake smeren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Video

    Worteltaart
    Worteltaart

    Recent bekeken

    Beoordelingen (18)

    11

    Heerlijke worteltjes taart. Ook is de video leuk en mooi en handig. - 12 nov 2012

    van
    6

    Iedereen vond hem super lekker! Heb alleen 250 Gr. Poedersuiker voor het glazuur gebruikt en vond hem toen al zoet genoeg, anders word het mierzoet. Gaan hem snel weer maken! - 24 sep 2013

    van
    5

    Volgens familieleden die de taart (welke overigens erg makkelijk te maken is mede door het mooie filmpje erbij) proefden was dit het lekkerste wat ze ooit gegeten hadden. Zeker voor herhaling vatbaar! - 16 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren